Piesa de teatru Reservoir Cats

Actiune care te tine cu sufletul la gura. Umor ironic a la Tarantino. Tehnici inovative de regie. Elemente filmice. Rasturnari neasteptate de situatie. Interpretari actoricesti de exceptie.

Reservoir Cats este o piesa care se vrea un omagiu adus universului feminin din filmele lui Tarantino.

Modul de adresare, dialogurile, scenele si personajele, toate fac parte din acest univers, insa privit din perspectiva tragicomica si uneori din mai multe unghiuri.

Piesa este regizata de regizorul spaniol Ricard Reguant, laureat Broadway World 2015, care in Romania a mai regizat comedia TOC TOC (din 2014 pana in prezent, peste 15.000 de spectatori) si MUZICALUL CHICAGO (2005-2008 la Teatrul National din Bucuresti, peste 70.000 de spectatori).

Premisa de la care incepe sa se deruleze actiunea este cea din binecunoscutul film RESERVOIR DOGS lui Quentin Tarantino, insa in perspectiva feminina.

  • Un grup de femei planuiesc un jaf. Pentru a nu fi identificate, folosesc porecle atunci cand se adreseaza una alteia si par ca nu se cunosc intre ele.
  • Si daca in filmul lui Tarantino alias-urile sunt culori: Blue, Mr. Orange, etc., in piesa autorii au ales sa foloseasca nume de actori celebri care au lucrat cu Tarantino. Astfel se genereaza o nuanta comica din insusi faptul ca personajele feminine se apeleaza intre ele cu nume de barbati celebri.

Piesa are trei parti bine delimitate (la fel ca filmul caruia ii aduce omagiu):

  • Pregatirea:

In care ajungem sa cunoastem protagonistele, calitatile (?) si defectele lor, trasaturile lor extreme de personalitate, dorinta lor de a face usor rost de bani.

  • Frustrarea:

Jaful nu merge bine si una dintre ele este ranita, iar alta nu este de gasit. Se dezvolta suspiciunile si dorinta de razbunare. Violenta pune stapanire pe sala de sport si se dovedeste a fi mortala.

  • Deznodamantul:

Un al treilea act ciudat in care, avand ca referinta personajul Vernita Green (Vivica Fox) din Kill Bill, si preocuparile sale extra criminale, se dezvaluie cum sunt in realitate protagonistele piesei. Cum? Facand ca actiunea sa ia o turnura neasteptata, chiar de mai multe ori (ca in “Cei 8 Odiosi”).

Reservoir Cats este in ultima instanta o comedie exploziva despre un jaf organizat de o banda de 6  femei. Ce se intampla cand planificarea si executarea jafului este deturnata de discutii si conflicte ce tin de universul si psihologia feminina. Totul continut intr- o satira a societatii in care traim si ca un omagiu adus universului feminin al lui Tarantino.

SHARE